zaterdag, juli 01, 2006

de gemeenteraadsverkiezingen zijn in aantocht (1): Avec l'équipe du Bourgmestre Charles Picqué, confiance pour Saint-Gilles!

De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn in aantocht en de eerste folders worden gebust. Vandaag de eentalig franstalige folder gekregen van de lijst van de burgemeester, Charles Piqué. Deze folder is een 12 pagina's lange lithanie van hoe onmisbaar hij wel niet is.

En wat staat daar wel niet allemaal in, dat Sint-Gillis mooier en properder geworden is, hallo...kom eens effen een kijkje nemen aan het Zuidstation, kant Fonsnylaan, maar het liefst voor 7u 's avonds als u niet lastig gevallen wilt worden door straatschoffies... en het gaat verder: veiligheid een recht van iedereen. Inderdaad Charles een recht van iedereen maar aan het Zuidstation gaat het met de criminaliteit van kwaad naar erger, en ik weet er is aan het Zuidstation een nieuw politiekantoortje gekomen maar na 8 uur 's avonds zit er geen kat, sorry geen polies, meer. Verder in deze agitprop ook nog een hoofdstukje over lokale tewerkstelling en economische ontwikkeling, misschien dat de socialistische vzwtjes voor werk zorgen voor PS militanten maar tot voor kort kon je als stempelaar een uurtje gaan aanschuiven voor een stempel in de Denemarkenstraat.

Bon Charles, je hebt inderdaad veel gerealiseerd maar kun je het ook eens uitleggen in het schoon Vlaams waarom ik m'n stem aan de lijst van de burgemeester zou verkwanselen in oktober ?