maandag, juni 19, 2006

Armand De Decker over Brussel en de Vlamingen

Een aantal weken geleden heb ik verwezen naar een interview met Armand De Decker in Brussel Deze Week op lvb.net, maar geen kat aldaar die erop reageerde, hoewel het volk dat deze blog frequenteert met z’n allen heel bewuste Vlamingen zijn, dit komt dan meestal naar voor in hun gedrag om standpunten van het Vlaams Belang met betrekking tot vreemdelingen te herkauwen op die weblog, eerder dan met Vlaams nationale standpunten.

Wat Brussel en de positie van de Vlamingen betreft verscheen er begin juni een interview in Brussel Deze Week met Armand De Decker (minister van ontwikkelingssamenwerking en toerisme naar exotische oorden, en ancien bij de MR) met als titel 'Brussel is niet te koop'. Een paar citaten en quotes toch daaruit.

Hij zegt o.a.
"dat Brussel de hoofdstad is van het land waar jammer genoeg te weinig vlamingen leven. De meeste Vlaamse politici verstaan Brussel niet, in tegenstelling tot de Vlaamse Brusselaars. Ik heb een zeer groot respect voor m'n Vlaamse collega's in Brussel. Alleen met mevrouw Grouwels ligt het wat moeilijk."
Voilà van zodra een Vlaming z'n mond open doet over Brussel of op z'n strepen staat is hij voor de Franskiljons een lastigaard.

De Decker vervolgt:
"Ik ben van Vlaamse afkomst. Mijn vader is in Ninove geboren en in Meerbeke gestorven. Hij was een echte Vlaming. Een beetje flamingant zelfs, als kunstschilder lid van de eerste cultuurraad van Vlaanderen. Mijn moeder was franstalig, maar ook van Vlaamse afkomst."

Tiens, ik dacht dat de laatste tijd de pausen van het multiculturalisme pleitten voor integratie met het behoud van identiteit, dan hebben ze in Brussel wel een heel slecht voorbeeld gegeven, de Vlamingen hebben zich rechttoe rechtaan geïntegreerd in franskiljonse milieus en hun identiteit opgegeven, misschien is de staat België wel een type voorbeeld van de stelling dat het zich integreren met behoud van identiteit niet werkt.

Terug over naar De Decker op de vraag of hij Vlaanderen begrijpt:
"Heel zeker, maar ik ben ook wel ontgoocheld. De Vlaamse Beweging heeft vandaag bereikt wat ze voor ogen had. Jammer genoeg wil ze nog meer. Vlaanderen beseft niet dat een zelfstandig Vlaanderen er één zal zijn zonder Brussel. (...) Zijn de Vlamingen zich voldoende bewust van het prestige van bijvoorbeeld het Belgisch koningshuis ? Wij zijn een land van handelaars, we hebben internationaal prestige nodig."

Hebben de Vlamingen de Koning der Walen nodig om hen te laten vertegenwoordigen in het buitenland - ik dacht het niet als men ziet hoe prince philippe het verpestte in Zuid-Afrika.
Sinds wanneer zijn de Walen handelaars ? Bof er zijn dingen die mijn vlaams boerenverstand nu eenmaal niet begrijpen.

Ex-vlaming De Decker nogmaals:
"En er is nog iets. Vlaanderen vergeet dat al het grote infrastructuurwerk betaald is door het rijke Wallonië. (...) Wat ik zeer choquerend vind, is dat Vlaanderen 50 jaar later doet alsof die investeringen er nooit zijn geweest. Dat is een heel egoïstische houding."

De Decker draait hier de feiten om al 175 jaar zijn het de Vlamingen die solidair zijn met de franskiljons en niet omgekeerd of heeft Juul Hannes ongelijk, is Hannes een leugenaar,... ?
Hoe wereldvreemd zijn de franskiljons geworden... (de Vlamingen zijn geëvolueerd, de geesten zijn gerijpt voor steeds meer autonomie, enkel bij de franskiljons merk je reactionaire, hysterische reacties op).