woensdag, november 15, 2006

Di Rupo doet het weer

M'neer vlinder van Mons heeft een nieuw boekje op de markt gebracht, waarin hij een nieuwe doelgroep aanboort. Naast de homo's, de nichten, de steuntrekkers (doppers, valse ziekelijken, schijngehandicapten, etc...), syndicalisten, ex-communisten, ontgoochelde ecologisten, rattachisten, waalse regionalisten, waalse nationalisten, islamieten, katholieken, royalisten, republikeinen, etc. heeft hij nu de zelfstandigen op het oog. Daarvoor heeft hij het 'Manifest pour les indépendants' uitgegeven.
Dit zegt natuurlijk veel over de politieke partijen in Wallonië, met name, ze willen allen links en/of progressief zijn (inclusief de MR), maar we weten in Vlaanderen al lang dat het origineel beter is dan de copie, nietwaar. Dus sorry Olivier Chastel (Charleroi), Charles Michel (Wavre),... de volgende keer gaat de Waalse zelfstandige massaal op de PS stemmen, dit is goed voor Wallonië, en bij uitbreiding misschien nog beter voor België (in Waals opzicht althans).
Hierbij intrigreert toch vooral het feit dat Bartje Somers (Jommeke) sinds een paar weken geleden de nieuwe koers van de VLD in 'progressieve' richting wil stuwen. Zijn Somers en Di Rupo bezig 'paars' aan het consolideren met het oog op de parlementsverkiezingen van volgend jaar ? We weten alvast op wie niet te stemmen volgend jaar indien we dit apenland niet in ons hart dragen, zeker niet op progressieven (VLD, sp.a, spirit, PVDA, Groen!,...).