woensdag, november 08, 2006

Dit leuke land - de Vlaamse Rand (2)

Nog geen dag geleden nadat ik verwees naar toestanden in het Brusselse, waar strikt gezien de Walenkoppen geen zaken mee hebben, is het via perscommuniqués alweer duidelijk wat de franskiljons zinnens zijn.

In Vilvo(o)rde is er een bonte coalitie gevormd, het was van moetens maar soit niemand die daar iets om geeft. Jean-Luc heeft maar effen zeven (7 !) partijen nodig om een coalitie te vormen, en zo het Vlaams Belang en de franskiljons uit het stadbestuur te houden. Gelukkig is de grote staatsman Jean-Luc deze keer zo snugger geweest om niet met de franskiljons te onderhandelen om een meerderheid in Vilvo(o)rde te bereiken.

Na het debacle van B-H-V en de doorbraak van het Vlaams Belang met de jongste verkiezingen heeft Jean-Luc plots een Vlaams licht gezien en is een deel van het akkoord tussen de 7 partijen Vlaamsvriendelijker geworden, want de bereidheid het Nederlands te leren zal een toekenningsvoorwaarde worden voor een sociale woning, en Vilvo(o)rde wil stadsgronden nog enkel verkopen aan Nederlandstaligen. Zoals gisteren al gezegd in een andere post en zoals ook Mr. Elst zegt is dit allemaal natuurlijk een druppel op een hete plaat. Maar toch... nog geen dag na de bekendmaking van het akkoord in Vilvo(o)rde waren de franskiljons daar al met een perscommuniqué van de hand van hun woordvoerder Olivier Maingain (verfranste Vlamingen, fransdolle Brusselaars en Walen één strijd nietwaar ?).

Woedend zijn ze, hoe durven ze die racistische Vlamingen pro-vlaamse standpunten innemen want "Een dergelijke maatregel is het programma van het Vlaams Belang waardig en is in strijd met alle Europese beginselen. Door de verantwoordelijkheid voor deze beslissing op zich te nemen, spreekt de Dehaene het Europese ideaal tegen. (...) Jean-Luc Dehaene is geen Europeaan meer; hij is slechts een Vlaams nationalist," aldus Maingain.

Sorry m'neer Olivier sinds wanneer is pro-vlaams zijn, Vlaams nationalist zijn, separatist zijn ondemocratisch en pro-franskiljon, pro-waals, pro hexagone democratisch ? Tsjonge, als je met dit soort democraten moet samenleven in een apenland is een onafhankelijk Vlaanderen wel heel snel welkom. Ondertussen heeft ook vlinder oftewel tapette Di Rupo zijn stront gelegd met de (weeral) woorden dat de Walen en de Brusselaars één front moeten vormen bij de komende communautaire onderhandelingen. Maar sorry m'neer vlinder, sorry, m'neer janet, Walen hebben strikt gezien geen zakens in Brussel.