zondag, september 10, 2006

Het Vlaams Belang, een partij van zuurpruimen

Na de arrestatie van de neo-nazi's, afgelopen weekend, hebben ze er in de Franstalige pers alles aan gedaan om alles wat flamingant is af te schilderen als nazistisch. Nu kunnen we er zeker van zijn dat een aantal van die militairen meer sympathie zal hebben voor het Vlaams Belang dan voor pakweg de VLD, maar het overgrote deel van de achterban van het Belang bestaat volgens mij toch vooral uit oude zuurpruimen. Zo staat er in Het Laatste Nieuws van 10 september 2006 een artikel over de verkiezingen van 8 oktober, met als titel "verkiezingsaffiches, ook niet kandidaten zetten campagneborden in hun tuin". De journalist van dienst komt voor deze reportage ook terecht bij meneer Percevals en madame Marie-Louisa, krasse knarren van eind de 50 maar vooral zuurpruimen. Gevraagd naar de reden van z'n sympathie voor het Belang antwoord de echtgenote van meneer dat "als het op televisie over Turken en Italianen gaat, windt hij zich op", "er zijn er teveel", En echtgenoot Jos vervolgt, "ik heb vroeger als metser vaak genoeg met die mannen samengewerkt. Er viel niets mee te beginnen. Ze hebben het vak kapot gemaakt."
Bon zo zo, weten we ook weer wat de gemiddelde Belanger over Italianen denkt. En ik die dacht dat Italianen Europeanen zijn met wie we meer culturele affiniteiten hebben dan met pakweg de eerste de beste Rus, maar toch, het geeft me ook weer een reden meer dat als je wilt pro Vlaams stemmen, je beter op de N-VA kunt stemmen dan op het Belang.

1 Comments:

Blogger view without a name said...

Heb een postje geplaatst ( http://mynamenoname.blogspot.com/2006/09/de-zetelverdeling-kartel-of.html) over het VB in Antwerpen en de gevolgen van zetelverdeling of het Cordon. Mijn berekeningen zijn maar pro forma, ruwe schattingen. Maar ik denk als zij het eens aandachtig lezen dat ze dan wel nog zuurder zullen reageren.

Zeg, je hebt geen contact-adres ? Moet je doen uit beleefdheid naar je lezers toe ...

10:44 p.m.  

Een reactie posten

<< Home