zaterdag, augustus 05, 2006

Opiniemakers, politici en het migratie issue

Bij zowat de gehele politieke kaste in België en vooral in Wallonië is nadenken over migratiecontrole taboe, uitgezonderd bij het Vlaams Belang, maar deze laatsten zijn wat migratie betreft, aan het dromen want migratie kun je nou eenmaal niet tegenhouden aan de grenzen van deze bananenmonarchie. Als de politieke kaste al iets te zeggen heeft over het fenomeen gaat het vingertje van de onderwijzer of van mijnheer pastoor omhoog om het volk aan te manen het lot van de instroom van migranten zonder morren te aanvaarden. Zo schreef minister Dewael een aantal jaren terug een opiniestuk in De Standaard, dat neerkwam op het feit dat migratie moest bekeken worden in het licht van de vergrijzing van onze bevolking. Dus niet zeuren over migranten want ze zullen tenslotte ons pensioen betalen.

Deze week staat er in Elsevier een opinie van Syp Winia over migratie in Nederland, die meer dan de moeite waard is om te lezen en die ook best kan gelezen worden door de Vlaamse Liberalen en Democraten als ze rechts nog een woordje willen meepraten zonder hun achterban te desavoueren.

Winia schrijft o.m. het volgende:

"De bevolking van Nederland (hetzelfde geldt voor België) in het algemeen en die van de grote steden in het bijzonder is de afgelopen 40 jaar wezenlijk veranderd. (...)

De ervaring wijst uit dat vooral mensen die afkomstig zijn uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika - de meerderheid van de migranten - weinig opleiding hebben genoten, als ze werken een laag loon verdienen, vaak werkloos zijn en vaak een uitkering hebben. Dat patroon zet zich gedeeltelijk voort bij hun kinderen, die ook onevenredig vaak bij misdaden zijn betrokken. In economische termen heeft dit type migratie de samenleving veel geld gekost. (...) Intussen bestaat er een sterke neiging te denken dat Nederland toch weer nieuwe migranten nodig heeft. Er is de afgelopen jaren een merkwaardige kongsie op gang gekomen van de asiellobby, de ondernemerslobby, de universiteiten, van globalisten en anti-globalisten en anderen die het er over eens zijn dat de Nederlandse grenzen verder open moeten. (...) Samen zeggen ze dat 'we' 'hen' nodig hebben om de gevolgen van de vergrijzing tegen te gaan. Helaas: immigratie helpt niet tegen de vergrijzing, zeker niet als immigranten - zoals tot dusver door de bank genomen het geval was - minder werken, minder verdienen en minder bijdragen dan de rest. (...)
Verder weten we dat de royale uitkeringen en zorgvoorzieningen zoals in Nederland kansloze migranten aantrekken en dat de hoge belastingen die nodig zijn om die arrangementen te betalen kansrijken uit- en afstoten. Politici die ondanks alles dol zijn op het opjagen van de immigratie moeten dis wel de consequentie trekken, en de verzorgingsstaat en het belastingniveau aanpakken."

Dus mijnheer Dewael en anderen, zo heb je het ook eens van een ander gehoord. Migranten die om de 5 meter sigaretten "vragen", eisen met het mes op de keel is een beter woord; migranten die op elke hoek van de straat geld vragen 'pour manger' en nog anderen die in de hangmat van het OCMW liggen hebben we niet nodig. Er is enkel lef voor nodig om aan de bevolking uit te leggen dat we bepaalde migranten nodig hebben die inderdaad bijdragen tot de sociale zekerheid, maar als deze generatie politici de ballen niet heeft om klaar en duidelijk te zijn kunnen ze beter de sociale zekerheid hervormen met het oog op een 'self-sustaining' migratiebeleid zoals in de Verenigde Staten. Welke Belg is tenslotte nog langer bereid om de helft van z'n inkomen te zien afvloeien naar de belastingen om allerhande zottigheden te bekostigen ?

1 Comments:

Blogger view without a name said...

Goed aangebracht, maar wat stel je voor ? Of wat kan je veranderen ? De hond blaft en de karavaan trekt voorbij.

Erg nietwaar ? Zeer terecht uw opmerking over het VB. Ze "blaffen" altijd maar, komen in het nieuws (zie Colen en Belien), maar er gebeurt verder niks.

Of onze big chief van het VB, hij streeft naar 35%. En daarmee is het opgelost. Hij gaat nog eens een vijftal jaar "aan de kant staan". Maar als hij die 35% behaalt zal het weeral een succes zijn. En dan ?

En ondertussen verloedert het gewoon verder. Blijven de politici "memmen" over een procentje meer, of minder, een premie van 70 eur of 50 eur. Maar fundamenteel gebeurt er niks.

Maar dat "blaffen" wel dat geldt ook voor "ons" bloggers. Ook dat is erg. We zitten in de "massa" en onze stem klinkt daarmee evenmin door. Soit, het zij zo.

12:18 p.m.  

Een reactie posten

<< Home