zondag, augustus 20, 2006

Migratie, integratie,... het Belgisch migratiebeleid een zooi ! (2)

Wie herinnert er zich nog de bezetting van de geboortekerk in Bethlehem in 2002 door 13 Palestijnse slachtoffers van het Israëlisch geweld. In een evaluatiedocument van het Ministerie van Buitenlandse Zaken staat het volgende te lezen: "Danzij grote inspanningen van de EU kon in het voorjaar van 2002 een akkoord worden bereikt over een beëindiging van de bezetting van de Geboortekerk in Bethlehem. Dertien Palestijnen werden om humanitaire redenen tijdelijk opgenomen in diverse EU-landen, waaronder België."

Louis Michel, den dikke van de Europese ontwikkelingssamenwerking en destijds één van de slechtste Belgische ministers van Buitenlandse Zaken die we ooit gehad hebben, had er een hand in, want ook hij neemt het op voor de verschoppelingen der aarde. Van een Waalse liberaal kun je niet anders verwachten. Echter hoe meer Michel kakelt, hoe ongeloofwaardiger hij wordt, zoals enkele dagen geleden toen hij stelde dat je aan moslimextremisten een politieke toekomst moet geven in de hoop dat ze het geweld gaan afzweren. M'neer Michel weet blijkbaar nog steeds niet dat deze hoop ijdel is. Die mannen zijn nauw eenmaal anti-semitisch en zolang Israël bestaat gaan de baarden het geweld niet afzweren.

Maar om terug te keren naar de Palestijnse ballingen die her en der opgevangen werden in de Europese Unie, uitgezonderd in "la douce France", wat toch wel verbaast aangezien de meer dan goede vriendschapsbanden tussen Frankrijk en islamieten zowat over ter wereld.
In België wel dus, de franstaligen moesten nog eens hun genereusiteit tonen ten aanzien van de opvang van migranten met criminogene neigingen en zo kregen we er dus een balling bij. De brave jongen luistert naar de naam Khalil al-Nawawreh, van integratie kon ook voor deze nieuwkomer geen sprake zijn, en na een tijdje had hij het milieu in Brussel gevonden waar er niet zozeer gedacht wordt aan gaan werken en een normaal leven opbouwen, maar eerder aan het plegen van overvallen en andere criminele feiten (ondertussen zijn het natuurlijk allemaal voorbeeldige islamieten deze snuiters).

Natuurlijk is deze Palestijn ondertussen gearresteerd en misschien weeral op vrije voeten - wie weet - maar feit is dat er een paar nachten geleden 28 van die vreemde snuiters ervan door zijn gegaan uit de gevangenis van Dendermonde. Blijkbaar had niet één van hen de Belgische nationaliteit en waren ze allen van Joegoslavische en Irakese origine. De minister van Justitie, madame Onkelinckx, die het hier in Brussel zal komen oplossen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen, heeft ondertussen haar steun betuigd aan het personeel. Maar madame Onkelinckx, we weten allemaal dat wie bij de hond slaapt, z'n vlooien krijgt. We hebben in dit apenland waarschijnlijk (net zoals bovenvermelde M'neer Michel) nooit een slechtere Minister van Justitie gehad als nu, maar nog trekt ze haar conclusies niet. Of zoals Gunther VANPRAET in Het Nieuwsblad het zegt: 'Minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS) heeft gelijk als ze zegt dat ze een kwalijke erfenis kreeg van haar voorgangers van de jongste 25 jaar. Ze beweert dat er onder haar beleid (3 jaar intussen) nog nooit zoveel geïnvesteerd werd in de gevangenissen. We zouden graag de concrete cijfers krijgen om die bewering te toetsen aan de realiteit. Want eerlijk gezegd, we hebben niet de indruk dat ze het beter doet dan haar voorgangers'.
Om af te sluiten ook nog dit: migratie, ja waarom niet. Een franstalige opendeur politiek voor allerlei soorten crimineel volk en rare snuiters allerhande ? Neen !