woensdag, november 08, 2006

Springen jongens, spring !

Vandaag op meerdere nieuwssites het bericht over de chantage van Iraanse "politieke" vluchtelingen. Zoals in De Standaard bvb. Twee Iraanse asielzoekers dreigen ermee van een kraan in Brussel te springen als ze niet geregulariseerd worden. (...) Enkele kerkbezetters beslisten gisteren weer in hongerstaking te gaan en ook niet meer te drinken. (...) Volgens de politie hadden 23 andere
Iraniërs zich in de Miniemenkerk verschanst en dreigden zij ermee zich in brand te steken.

Voilà, deze heren zijn dit land binnengekomen, waarschijnlijk met een toeristenvisum voor drie maand, hebben asiel aangevraagd - wat overigens hun recht is - werden niet ontvankelijk verklaard als vluchteling en dreigen nu zichzelf en de kerk waar ze verblijven in brand te steken. Nou moe. Als we alle Iraanse leugenaars de vluchtelingenstatus moeten geven worden we een land van mollahs. Want bijna al deze heren komen waarschijnlijk af met verhaaltjes dat ze christenen zijn en christenen vervolgd worden in Iran. Vorig jaar alleen al 497 christenen op bezoek uit Iran, maar of ze in werkelijkheid christen zijn is een ander vraag, volgens statistieken zijn er amper 0.3% christenen in Iran. Op een inwoneraantal van om en bij 68.500.000 is dit 205.500 christenen.

Wel ik geloof niet dat al deze heren christen zijn en ik stel me dan ook de vraag waarom ze geen moskeeën bezetten. Bezetten blanke toeristen in Iran moskeeën of dreigen ze ermee die in brand te steken ?

Peter Koelewijn geeft ooit een hitje gehad met 'kom van dat dak af', wel om deze te parodiëren zou ik zo zeggen 'spring van die kraan af', een goede oplossing, toch ?